Wandelbuddy gezocht

We zijn op zoek naar iemand die op regelmatige basis samen met een van onze cliënten wil gaan wandelen. Wanneer, frequentie en duur worden onderling afgesproken.

Itinera is een initiatief van het Orthopedagogisch Centrum Sint-Idesbald Roeselare, maar is gelegen op het domein van het Psychiatrisch Centrum Sint-Amandus te Beernem. De focus ligt op behandeling en begeleiding van mannen met een verstandelijke beperking die geïnterneerd werden.

Het programma biedt allerlei activiteiten én therapieën met het oog op terugvalpreventie. Samen met de cliënt werken we naar een geslaagde re-integratie en een kwaliteitsvol leven. Stapsgewijs krijgt de cliënt ook meer vrijheden – en daaruit volgend ook meer verantwoordelijkheden – toegewezen.

We kiezen er ook bewust voor om samen te werken met vrijwilligers en zijn er van overtuigd dat vrijwilligerswerk kan leiden tot een waardevolle aanvulling op ons professioneel handelen. Vrijwilligers verruimen het sociale netwerk van de cliënten en kunnen vaakinspelen op individuele noden en zo het welzijn van onze cliënten nog vergroten.

Vrijwilligers bij ons hebben een overeenkomst met Present Caritas Vrijwilligerswerk.Deze organisatie zorgt voor een wettelijk, beschermend kader op vlak van verzekering en biedt kansen voor ontmoeting en vorming.Ze houden vrijwilligers op de hoogte van het reilen en zeilen.

Einddatum

  • 30/11/2021 0:00:00

Vereniging

Naam
Sint-Idesbald Itinera
Contact
Kobe.Blondelle@sint-idesbald.broedersvanliefde.be

050 79 95 87

Talenten

Inzet

  • Overdag
  • 's Avonds
  • Maandag-vrijdag
  • Weekend
Wandelbuddy gezocht

Beheer je zoekertje

Aanmelden